Luchtreiniger Air160 - Ionisator, luchtfilter en UV-C

€399,00 Excl. btw
€482,79 Incl. btw
Op voorraad : 12
Binnen 1-2 dagen thuis
 
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
+3500 Medische producten
Groothandelsprijzen en Top Merken
Hoge klantwaardering (9.1)
Gratis thuisbezorgd vanaf €125 (excl.)
Artikelcode AC251812
EAN 8719075000984

Covid19 luchtdesinfectie Air 160

Er zijn diverse luchtreinigers op de markt te koop. De focus van deze luchtreinigers ligt vooral op het ‘schoner’ maken van lucht: het verwijderen van grof stof, fijnstof, pollen, allergenen en geurtjes. 

Afmetingen: 60 x 17 x 15 cm

De Air 160 is er specifiek op gericht de lucht te desinfecteren. Ofwel, de focus ligt op het onschadelijk maken van virussen, bacteriën en schimmels. 

Air160 technische specificaties:

 • AIR 160: 65 Watt
 • Staand of hangend: hangend, niet verrijdbaar.
 • Max. Inhoud ruimte: 100 m3
 • Max. Doorstroom: 50 m3 of lucht per uur
 • Afmetingen: 60 x 17 x 15 cm
 • Philips PL-L 60W/4P HO lamp : 60 Watt
 • UV-C Dose: 4.23 mJ/cm2 (luchtstroom 50 m3/uur)
 • UV-C (W) output: 19.0 Watt
 • UV-C (%) na 8,000 uur: 85%
 • Filter: 3M TM High Air Flow Luchtfilter
 • Ventilator : 12 Volt
 • Max. Inhoud ruimte: 100 m3
 • Max. Doorstroom: 50 m3 of lucht per uur
 • Afmetingen: 60 x 17 x 15 cm

Corona luchtdesinfectie door ionisatie en UV-C straling

De meest effectieve manier van luchtdesinfectie is door middel van UV-C straling. Het gaat dan specifiek om UV-C bij 253,7 nm. Hoe hoger de dosis UV-C op deze golflengte, hoe effectiever de uitschakeling van virussen, bacteriën en schimmels. De Air 160 is zo opgebouwd dat de focus op deze UV-C desinfectie-stap ligt. Eerst wordt er voor-gefilterd met een 3M High Air Flow filter, en daarna volgt de UV-C behandeling.

Hoge kwaliteit luchtbehandeling - wat maakt Air 160 uniek

Bij effectieve kwaliteits luchtreiniging gaat het er om zoveel mogelijk UV-C vermogen te realiseren en die effectief op de virussen en bacteriën te laten werken. UV-C vermogen is het Wattage van de UV-C lamp. Hierbij is niet zozeer het Wattage van de totale lamp van belang maar vooral het wattage dat overblijft in het gebied rond 253,7 nm, ook wel de conversie genoemd. De beste lampen hebben een conversie van 25%. De Philips PL-L 60W/4P HO lamp die in de Air 160 wordt ingezet heeft een vermogen van 60 Watt, het vermogen op 253,7 nm is echter 19 Watt (als de lamp nieuw is) en 15 Watt na 1 jaar 24/7 gebruik. Deze wattages van 19 en 15 Watt zijn extreem hoog voor een unit in deze klasse.

Naast het vermogen van de UV lamp is het ook relevant hoe deze energie wordt ingezet. Het design van de Air 160 is uniek:

 • In de stralingskamer waar de UV-C lamp zit is de afstand tussen de lamp en de zijkant van de stralingskamer klein gehouden. Want hoe kleiner deze afstand hoe effectiever de UV-C op de deeltjes kan zijn. Daarnaast is de binnenwand reflecterend gemaakt voor een nog betere werking.
 • Bij de Air160 zit de UV-C lamp in het midden van de stralingskamer en stroomt de lucht om de UV-C lamp heen, hierdoor is de werking efficiënter.
 • Hoe turbulenter de lucht door de stralingskamer stroomt hoe beter. Want als lucht heel gelijkmatig door de stralingskamer (laminair) stroomt wordt de lucht vlak bij de lamp heel goed behandeld en de lucht die verder van de lamp vandaan langs de wand stroomt (veel) minder. Door de turbulentie in de Air160 worden virusdeeltjes en schadelijke bacteriën veel beter geïnactiveerd.

Begrijp UV-LED:

Er zijn ook UV-LEDS op de markt. Let hierbij op; het netto rendement (conversie) van deze LEDS is maximaal 3%. Dus als er vermeld wordt dat de UV-LEDS samen 50 Watt zijn, dan ontstaat er maar 1,5 Watt vermogen rond de 253,7nm. Dat is dus ruim 10 keer minder dan het vermogen van de Air 160.

UV-C straling energie doodt Corona virus

Een Corona virus deeltje wordt gedood bij een UV-C energie van 6mJ/CM2 bij 253,7nm. Hoe meer energie er beschikbaar is hoe meer virusdeeltjes er gedood kunnen worden. De Air 160 is door het hoge UV-C wattage en het design extreem effectief in het doden van virussen.

UV-C doodt bacteriën - TNO getest:

Ook op bacteriën heeft UV-C een inactiverende werking. TNO heeft met de Air 160 een test uitgevoerd met 2 verschillende bacteriën:

 • een Gram-positieve Staphylococcus aureus
 • een Gram-negatieve Pseudomonas aeruginosa

Van beide is een concentratie door een verneveling-systeem in de lucht gebracht. Het aantal bacteriën in de lucht is gemeten nadat de lucht door de Air 160 is gestroomd. Bij de ene meting zonder UV-C, bij de andere met UV-C. De uitslag van de test was dat er zonder de UV-lamp 51.000 en 3.800 kolonie vormende eenheden (KVE) zijn gemeten en nadat de UV-C van de Air 160 was ingeschakeld kon er niets meer gemeten worden. De laagst mogelijke meting van de test-apparatuur is 3 KVE en dat aantal kon niet worden gemeten.

Conclusie TNO test: er kon na UV-C behandeling geen enkele bacterie meer gemeten worden.

Ionisatie en 3M HAF luchtfilter in de Air 160

In de Air 160 is een ionisatie unit geplaatst. Deze brengt negatieve ionen in de lucht. Negatieve ionen zitten in buitenlucht maar vaak weinig in binnenlucht. Deze negatieve ionen zorgen ervoor dat hele kleine deeltjes in de lucht naar elkaar getrokken worden en samenklonteren tot iets grotere deeltjes. Hierdoor zijn ze bij een volgende passage door de Air 160 makkelijker te verwijderen door het 3M HAF filter en dit draagt verder bij aan verminderen van virussen en bacteriën in ruimtes. 

Hoeveel M3 lucht kan een Air 160 unit behandelen:

De effectiviteit van een UV-C behandeling is afhankelijk van het Wattage en de technologie zoals hierboven aangegeven. Maar het is ook relevant hoe lang de lucht in de UV-C stralingskamer verblijft. Het is makkelijk een unit te maken met een lucht-capaciteit van 500M3 per uur, maar dan wordt de lucht met een enorme snelheid door de stralingskamer gejaagd en heeft de UV-C geen tijd genoeg om voldoende effectief te zijn. Dan lijkt de capaciteit van de unit hoog, maar het effect op virussen en bacteriën gering.

De Air 160 is gemaakt om grondige desinfectie te realiseren. De opgegeven capaciteiten zijn daarop afgestemd.

Air160 reinigt virussen, bacteriën en schimmels uit de lucht.

Desinfecteer de lucht die je inademt.

 

Niet gevonden wat u zocht?
Laat ons helpen!
Reviews
average of 0 review(s)
Geen reviews gevonden...Artikelcode AC251812
EAN 8719075000984
Anderen bestelden ook
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »